خانه » آموزش » تشریفات صادراتی قطعی برای صدور زعفران
تشریفات صادراتی قطعی برای صدور زعفران

تشریفات صادراتی قطعی برای صدور زعفران

تعيين تعرفه صادرات زعفران در ايران بر عهده سازمان توسعه تجارت مي باشد.
در حال حاضر براي بسته بندي هاي بيشتر از 30 گرم زعفران ، 5 درصد عوارض در نظر گرفته شده است و اين در حالي است كه در ابتدا براي صادرات بسته بندي هاي بزرگتر از 30 گرم زعفران 40 درصد عوارض تعيين شده بود.

تشریفات صادراتی قطعیبرای صدور زعفران از کشور قبل از هر چیز تهیه مدارک و اخذ مجوزهایی لازم است. صادرکننده زعفران باید با در دست داشتن این اسناد و مدارک به گمرک محل صدور زعفران مراجعه نماید.

اسنادی که برای مراجعه به گمرک لازم است:

  • کارت بازرگانی صادرکننده زعفران
  • مجوز صدور (حسب مورد)
  • صورت عدلبندی
  • گواهی بهداشت (حسب مورد درخواست خریداران زعفران)
  • گواهی قرنطینه دامی و نباتی (حسب مورد درخواست خریداران زعفران)
  • گواهی استاندارد (حسب مورد)
  • معرفینامه یا وکالتنامه اظهارکننده زعفران به گمرک

صادرکننده زعفران پس از تهیه مدارک لازم، می بایست زعفران را به گمرک محل صدور حمل و پس از صدور قبض انبار، اظهارنامه صادراتی را در چهارنسخه تنظیم و تسلیم گمرک نماید که یک نسخه آن به منزله پروانه صادرات محسوب می گردد. در مواردی با تقاضای صاحب زعفران و موافقت گمرک، عملیات ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی کالای صادراتی را می توان در خارج از امکان گمرکی انجام داد.

تنظیم اظهارنامه کالای صادراتی:

1-مشخصات صادرکننده زعفران

  • مشخصات اظهارکننده زعفران
  • مشخصات خریدار
  • کشور محل صدور
  • کشور مبدأ
  • شرایط معامله
  • مشخصات وسیله حمل و مبدأ بارگیری
  • مشخصات زعفران از نظر نوع، تعرفه ، وزن ، تعداد یامقدار و ارزش صادراتی زعفران
  • مشخصات محموله (بسته ها ، نوع بسته ،‌مقدار، علامت ، وزن با ظرف)
  • ریز اقلام هزینه های گمرک
  • نام گمرک محل تسلیم اظهارنامه و شماره و مشخصات ثبت اظهرانامه در دفتر گمرک محل برای مهر و امضاء‌و تأیید گمرک و مقامات گمرک

پس از تكمیل اظهارنامه، اظهارنامه و مدارك ضمیمه آن به قسمت احراز هویت گمرك تسلیم می گردد.

احراز هویت:

  • صحت اسناد و مدارك تسلیمی
  • صحت مندرجات از لحاظ نوع و تعرفه زعفران و ارزش اظهار شده با اسناد
  • صلاحیت صادر كننده زعفران

دفتر ژورنالبعد از رسیدگی دایره احراز هویت ، صادركننده زعفران می بایستی وجوه متعلقه (هزینه های گمركی) را پس از واریز به بانك واخذ قبض مربوطه به قسمت ژورنال ارائه نماید.

ارزیابیبعد از واریز وجوه متعلقه ، اظهارنامه به دایره ارزیابی ارسال و بعد از تعیین ارزیاب زعفران مورد ارزیابی قرار می گیرد. بعد از بازدید محتویات بسته ها و تطبیق آن از لحاظ نوع ، تعداد، ارزش و سایر اطلاعات موردنیاز چنانچه ایرادی مشاهده نشود، اظهارنامه امضاء ومهر شده و نسخه ای از اظهارنامه بعنوان پروانه صادراتی به صاحب زعفران تحویل میشود تا نسبت به صدور زعفران اقدام نماید.

کارت بازرگانیمبادرت به امر صادرات زعفران بصورت تجاری مستلزم داشتن كارت بازرگانی است كه توسط اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن صادر و به تأیید وزارت بازرگانی می رسد. كارت بازرگانی سندی است كه به موجب آن می توان اقدام به صادرات و واردات زعفران نمود و بنام متقاضیان اعم از اشخاصی حقیقی (ایرانی و غیرایرانی) ، اشخاص حقوقی صادرمی گردد. صادركنندگان زعفران و خدمات دارای كارت بازرگانی باشند یا نباشند در طول اجرای برنامه سوم توسعه (بند ب ماده 113) مشمول پرداخت عوارض و مالیات علی الحساب نخواهند بود. كلیه شركتهای تعاونی كارت بازرگانی خود را صرفأ از اتاقهای تعاون جمهوری اسلامی ایران دریافت می نمایند.

درخصوص ضرورت كنترل محموله های صادراتی مشمول مقررات اجباری استاندارد در گمركات:

  • تاریخ اعتبار پروانه كاربرد علامت استاندارد ایران
  • جعلی نبودن پروانه كاربردعلامت استاندارد (موارد مشكوك از استاندارد استانها استعلام گردد)……………………………….

………………………….

یک بسته بندی مناسب زعفران باید دارای کلیه موارد ذیل باشد:

  • آدرس کامل و صحیح کارخانه
  • تلفن
  • شماره پروانه ساخت
  • علامت استاندارد
  • تاریخ تولید و انقضاء
  • نام و ثبت تجاری
  • سری ساخت یا سری تولید
  • وزن خالص
  • نوع زعفران همراه با درجه بندی آن

………………

تشخیص زعفران اصل:

زعفران خالص وقتی روی سطح آب گرم یا ولرم پخش شود فورا به شکل مشخصی که قابل شناسایی از پرچم های زعفران یا قطعات کوچک گل گلرنگ و گل همیشه بهار است در میاید.

یکی از موارد تقلب در زعفران استفاده از رنگهای شیمیایی و مصنوعی جهت رنگ کردن زعفران است که استفاده از آنها در صنعت زعفران غیر مجاز می باشد. معمول ترین این رنگها شامل: تارترازین، Orange II، آمارانت، سانست یلو، Ponceau 4R، کینولئین یلو می باشد.
یکی دیگر از تقلبات زعفران اعمال کم فروشی در وزن زعفران است. از موارد دیگر تقلبات زعفران می توان اضافه نمودن نمک و شکر به زعفران را نام برد که جهت افزایش جرم آن صورت می گیرد.
یکی از راههای تشخیص زعفران مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به آن نوعی نمک یا شکر اضافه کرده اند که منشاء قلیائیت دارند.

در مجموع کسانیکه این محصولات تقلبی را می فروشند، بسته بندی آنها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولید کننده می باشد که در صفحه نکات رنگ و بسته بندی زعفران کاملا توضیح داده شده است.

بر طبق استاندارد ملی، موارد ذیل نباید در زعفران مرغوب دیده شود:

  • موارد فیزیکی نامطلوب که عبارتند از: وجود نخ، ریگ و شن، حشرات و کنه های زنده یا مرده، قارچ و کپک که با چشم غیر مسلح دیده شود و نیز وجود الودگی جوندگان و پرندگان.
  • موارد نامناسب شیمیایی که عبارتند از: رطوبت بالا، خاکستر كل، خاکستر نامحلول در اسید عصاره محلول در آب سرد، تلخی، سافرانال، قدرت رنگی، ازت تام، فیبر خام، جرم مواد خارجی، جرم بقایای گل.

به طور كلی توصیه می گردد با وجود موارد زیاد تقلب در زعفران و تشخیص سخت آن برای عموم ، حتما از زعفران هایی كه دارای مجوز رسمی از اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی و اداره نظارت بر مواد غذایی می باشند ، تهیه نمایید بدیهی است كه برای حصول اطمینان باید آرم استاندارد ، آرم پروانه ساخت و یا كد بهداشتی را بر روی بسته بندی محصولات مشاهده نمایید.

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*